Bestuurlijke ambitie | Samen Opleiden als koninklijke route

Bestuurlijke ambitie | Samen Opleiden als koninklijke route

‘Samen Opleiden als koninklijke route’ vormt de kern van een van de ambities van het Ministerie van OCW en de vijf sectorraden. 
Uitgangspunt bij de ambitie is om de meerwaarde van Samen Opleiden breder te benutten en binnen 10 jaar alle aanstaande leraren op te leiden in partnerschappen van scholen, besturen en instituten. Wat betekent die ambitie voor de praktijk van Samen Opleiden? En wat wordt er gevraagd of verwacht van bestaande partnerschappen? 
Op dit moment buigen de vijf sectorraden en het Ministerie van OCW zich over de strategie om groei in samen opleiden te realiseren.
Lees hier het volledige persbericht 
 

Wat betekent dit voor Samen Opleiden | AOSL 
Omdat er mooie kansen en mogelijkheden zitten in deze ambitie hebben we in onze overleggen eerder de ontwikkelingen op een rijtje gezet in de presentatie 
‘Een pas op de plaats om een aanloop te kunnen nemen voor een nieuw begin’.   

Hoe we die ambitie samen kunnen realiseren en wie daarin welke rol heeft / kan hebben willen we graag in gesprek met alle partners in ons samenwerkingsverband verder uitwerken. 
Een eerste stap is gezet in de vorm van een strategie-sessie met de bestuurders. In vervolg daarop werken we op dit moment aan een concrete agenda en planning van bijeenkomsten met alle partners in ons samenwerkingsverband. 
Om zo in co-creatie (ver-)nieuw(d) beleid te ontwikkelen en te realiseren. We ontmoeten je graag in de sessies die gaan komen. 

Heb je eerder een vraag of mis je informatie? Neem gerust contact met ons op! 
 


< Ga terug naar overzicht
Delen