Onze partners

Schoolopleider
Liliane van Kan

Wings Roermond

Wings Roermond

Wings Roermond bestaat uit de 2 afdelingen Niekée en agora
Niekée heeft een vmbo afdeling en de afdeling agora waar vmbo- havo- en vwo -leerlingen zitten
Wij tellen ca. 500 leerlingen.

Visie

Ruimte voor het onverwachte en vastberaden de onzekerheid omhelzen. Niekée verzorgt onderwijs waarbij leerlingen op de meest optimale manier worden voorbereid op het onbekende, de maatschappij van morgen. Daarbij kun je niet alleen traditioneel resultaatgericht werken, maar tracht je steeds verandert doel te vangen. Duidelijk is wel dat het hele leven object van leren is.

Dit is een proces dat zich richt op kwaliteiten en competenties om het onbekende in je voordeel te managen: Creativiteit, flexibiliteit, onderzoekende leermethoden, kennis uit het verleden toepassen voor de wijsheid van morgen

Daarbij heeft de school de overtuiging dat beleving, passie, nieuwsgierigheid, zelfdiscipline, ondernemingsgeest en zelfvertrouwen de motoren van het kind zijn voor een onafwendbaar levenslange leerverplichting die de komende jaren grote eisen zal stellen aan duurzaamheid en de moderne technologie in al zijn facetten in een globaliserende wereld.


Wat mag je als stagiair verwachten?

Als stagiair ga je leren en werken in een schitterend gebouw.
Op Niekée zeggen we altijd: “Wij doen wat goed is voor de leerling”. Onze stagiaires worden beschouwd als gastleerlingen We doen dus ook wat goed is voor onze gastleerlingen.
Wat houdt dat in?
Je wordt begeleid door enthousiaste en bekwame collega’s.
Je houdt naar behoefte 2 of 3 wekelijks een gesprek met de stagecoördinator
Je krijgt een e-mail account waarmee je toegang hebt tot magister, de nieuwsbrief van school en de nieuwsbrief van SOML ( de overkoepelende organisatie waar Niekée deel vanuit maakt).
Inschrijving in het Afassysteem hierdoor kun je je inschrijven voor de workshops van Heyy georganiseerd door SOML. Je wordt dus opgenomen in het hele systeem dat school heet.


Website

< terug naar overzicht