Onze partners

Schoolopleider
Uranela de Goey

Terra Nigra

Aanbod niveaus:        Praktijkonderwijs

Aantal leerlingen:      250 leerlingen

DUIDELIJKHEID VOOR IEDEREEN

Terra Nigra is dé school voor praktijkonderwijs in Maastricht. Onze school biedt praktisch onderwijs voor leerlingen uit Maastricht en omgeving. Naast theorievakken biedt onze school de leerlingen veel praktische vakken, zoals metaal, hout, horeca, handel, verzorging en groen. De school leidt op tot het behalen van een schooldiploma. Daarnaast kunnen de leerlingen certificaten behalen, waardoor de leerlingen sterker in hun schoenen staan om in te kunnen stromen in de maatschappij, de arbeidsmarkt (vrije sector of in een sociale werkvoorziening) of vervolgonderwijs (entreeopleiding). Wij leiden de leerlingen naar een zelfstandig bestaan in deze moderne maatschappij. Wij willen de leerlingen leren omgaan met hun mogelijkheden. Wij leiden en begeleiden hen in het vergroten van kennis en vaardigheden, zodat zij de juiste plek in de maatschappij krijgen. Dit doen wij niet op een eiland, maar in een “wij-land”, waarin we duidelijk zijn naar iedereen.

Werkplekleren

Bij het werkplekleren geven we je de kans om mee te draaien met het team bij verschillende secties, zoals bijv. LO. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om brede ervaring op te doen in bijvoorbeeld de begeleiding van leerlingen tijdens pauzes en stages. Ook kan mag je “proeven” aan de taken van een mentor.

Samen met en van elkaar leren vinden wij erg belangrijk. Initiatief nemen en jezelf uitdagen is een houding die ons erg aanspreekt.

Het is altijd mogelijk om een gesprek en een rondleiding in te plannen. Om zo samen te kijken of onze aanpak als werkplekbegeleiders en onze school bij je past. Hopelijk tot snel!

Bas van Soerland en Guy Corten, docenten LO


Website

< terug naar overzicht