Onze partners

Schoolopleider
Remco Smeekes
Schoolopleider
Berdy Muijtjens

Porta Mosana

Aanbod niveaus: havo, atheneum, gymnasium (alle niveaus ook in tto variant)
Aantal leerlingen: 1200 leerlingen

De speerpunten van het Porta Mosana College zijn:
internationale burgerschapsvorming, tweetalig onderwijs; tto havo tto atheneum en tto gymnasium, versterkt talenonderwijs (Frans, Duits en Engels), Building Learning Power, Keuze Werk Tijd, sport,  onderwijs aan (hoog) begaafde leerlingen (begaafdheidsprofielschool) en het aanbieden van versterkt economisch onderwijs (onze Porta Mosana business school). 

werkplekleren
Studenten 'bij Porta’ krijgen van ons veel ruimte om hun opleidingseisen te realiseren. Onze deur staat altijd open. De werkplekbegeleiders, de schoolopleider en de instituutsopleider geven inhoudelijke en praktische ondersteuning om het werkplekleren zo optimaal mogelijk in te vullen. Studenten krijgen daarbij nagenoeg dezelfde status als docenten. Zij dienen in de ogen van leerlingen ook dezelfde status te hebben als docenten.  

We hebben een enthousiast team van geschoolde werkplekbegeleiders die bij uitstek een professionele houding hebben. De houding zorgt voor een actief en continu leerproces en daarmee ook voor een verbetering van de kwaliteit van de docent en het onderwijs van de toekomst.

Als student krijg je de mogelijkheid om hiervan te leren, maar we willen zeer zeker ook leren van onze studenten. Een goede wisselwerking is wat ons betreft essentieel. Niet alleen tijdens de formele leermomenten, maar zeer zeker ook tijdens de informele leerprocessen. 


Website

< terug naar overzicht