Onze partners

Schoolopleider
Janine Goedegebuure

DaCapo College

Aanbod niveaus: praktijkonderwijs, vmbo alle niveaus
Aantal leerlingen: 1100 leerlingen

Het DaCapo College heeft als motto: DaCapo kijkt naar mij! 

Individuele aandacht voor iedere leerling staat centraal bij DaCapo. De leerlingen werken met les- of studieplanners. Hierin staan de leerdoelen beschreven en stelt een leerling in staat om meer grip te krijgen op het tempo waarin hij werkt. Er wordt gewerkt met het directe instructiemodel. 

werkplekleren
Iedere student die bij ons binnenkomt wordt in de eerste plaats van harte welkom geheten. Voor iedere student hebben we een informatiemapje gemaakt met daarin een overzicht en regels van de locatie waar de student stage gaat lopen.

Iedere student wordt gekoppeld aan een werkplekbegeleider en komt daarmee ook automatisch in een team, een onderbouw of bovenbouw team. Een student wordt geacht  ‘mee te draaien’  in het docent zijn. Dat betekent, naast het lesgeven ook vergaderingen bijwonen en eventueel pauze toezicht hebben.

Nog belangrijker dan het overdragen van kennis vinden wij het  ‘ echte contact’ met leerlingen. Daarmee bedoelen we, dat een student een band met zijn leerlingen moet opbouwen, dat hij doet wat hij zegt en dat hij echt interesse toont in de leerling. Als je dat kunt, dan volgt de rest vanzelf.

En vergeet vooral niet plezier te hebben in je ervaring!


Website

< terug naar overzicht